Zelf Bounty’s maken

Ik at pas Bounty’s bij mijn oma en dacht: “Dit moet ik ook zelf kunnen maken!”, zo gezegd, zo gedaan natuurlijk. Ik zocht wat recepten op en ging naar de winkel. Ik nam vanalles mee en ging er thuis mee aan de slag. Ik vind ze persoonlijk best goed gelukt en het duurt niet lang om ze zelf te maken. Overigens zijn ze volledig veganistisch, maar je moet er wel op letten dat je donkere chocolade gebruikt waar niet toevallig zuivel aan toegevoegd is.

Wat heb je nodig?

  1. 150 g geraspte kokos
  2. Kokosroom
  3. Kokosolie
  4. Agave siroop
  5. 100 g donkere chocolade

Hoe maak je het?

1. Je mengt de geraspte kokos met kokosroom en kokosolie. De kokosroom hebt ik vooral gebruikt om het wat extra smaak te geven en de kokosolie voeg je toe, tot je de gewenste structuur hebt. Daarna kan je nog wat agave siroop toevoegen naar smaak.

image[1].jpeg

2. Dan maak je van het deeg de repen en legt ze op bakpapier. Ik heb dit eerst geprobeerd met mijn sushi matje en heb ze daarna plat geduwd, maar het is minder omslachtig om ze in één keer gewoon in je handen te vormen

image.jpeg

3. Daarna leg je ze even in de vriezer. Ik raad aan om ze zeker een halfuur te laten liggen. Ik dacht eerst dat ze wel hard waren na een kwartiertje, maar als je ze dan in de chocolade dompelt, brokkelen er stukjes af.

image[6].jpeg

4. Als laatste smelt je de chocolade en dompel je er de repen in. Dit kan je doen met twee lepels -of vorken, maar die geven wat deukjes in de reep- of gewoon met je handen!

image[10].jpeg

image[9].jpeg

Zo dan zijn je heerlijke snacks klaar! Hopelijk gaan jullie deze zeker ook eens proberen, want ze zijn zo simpel en stiekem vind ik ze lekkerder dan de echte. Ze zijn ook helemaal vegan, wat de echte niet zijn dus je kan er extra hard van genieten!

♡ Valerie

Advertenties

15 gedachten over “Zelf Bounty’s maken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s