ACCIDENTALLY VEGAN: KOEKJES

Ik was pas in de winkel en ik had wat teveel tijd. Ik heb mij dus geamuseerd met etiketten van producten lezen, in de hoop van iets vegan tegen te komen en guess what? Het is nog gelukt ook. Vandaag deel ik twee soorten vegan koekjes die je heel makkelijk in de supermarkt vindt! Heel handig als je weg bent en je toch snel iets wilt eten, maar er niet meteen iets vegan te vinden is. Natuurlijk is het ook gewoon leuk om koekjes in de supermarkt te gaan halen, want ja, je hebt niet altijd de tijd om koekjes te bakken!

 

GRANY PURE CHOCOLADE

De textuur is niet echt stevig, wat kruimelig maar qua smaak zéker een topper. Wauw! Het zijn relatief dunne koekjes, op de verpakking lijken ze wat dikker, maar de smaak maakt dat goed. Het zijn koekjes met stukjes van pure chocolade en hoewel ik het probeer te leren eten, vind ik het vaak nog steeds niet super lekker en mis ik wel koekjes met melkchocolade. Dat is nu volledig verleden tijd met deze koekjes! Dit wordt sowieso een blijver in mijn snoepkast en een nieuwe verslaving denk ik. Terwijl ik dit stukje tekst typte, heb ik de helft van de koekjes al opgegeten!

 

P8090567.JPG

Mijn broer heeft deze ook geproefd en hij vond ze super lekker! Voortaan ben ik dus ook de helft van de koekjes kwijt aan hem.

 

BELVITA SOFT BAKED RODE VRUCHTEN

Het is een zacht koekje en heeft een heel zoete smaak. Er zit ook wel wat extra bite in, dus het is niet een koekje dat volledig zacht is, maar best lekker. Normaal ben ik niet zo’n cranberry fan, maar in dit koekje vind ik het best goed gaan. Ik vind ze wel lekker, al ben ik meer fan van de Grany koeken. Wel handig als afwisseling, en deze zijn apart verpakt dus als je op verplaatsing bent, kan je ze handig meenemen!

P8090569.JPG

Op de verpakking staat ook rode vruchten, maar eigenlijk zitten er enkel cranberry’s in.

 

Kennen jullie nog andere vegan koekjes?

♡ Valerie

8 gedachten over “ACCIDENTALLY VEGAN: KOEKJES”

    1. Dankje! Ik zou wel opletten met de parallel te trekken tussen vegan en gezond, want deze zijn eigenlijk alles behalve gezond 😉 ze zijn eerder voor mensen die vegan eten, of het willen proberen en zo nog een makkelijk alternatief hebben en dus niet eerst een uur in de keuken moeten staan voor zelf vegan koekjes te maken 😉

      Like

  1. Wat leuk, deze ken ik nog niet 🙂 Wat mij ook vaak opvalt is dat goedkope varianten van koeken vaak vegan zijn. Ik denk dat dit komt omdat plantaardige margarine goedkoper is dan roomboter of dat het minder goed verkoopt dan verpakking waarop staat ‘bereid met echt roomboter’. Zo zijn bijv de krakelingen van de ah basic vegan en hun speculaasjes ook. Crunchy biscuitjes vaak ook en zelfs de Oreo naturel. Het blijven ongezonde dingen, maar ik vind het fijn dat ze bestaan. Je hebt idd niet altijd tijd/zin om iets te bakken, de natuurwinkel is veel duurder en ook niet altijd vegan en als je iets bij de reguliere super kunt halen, is dat gewoon makkelijker. Ook voor je omgeving. Ik merk dat mensen best een vegan koekje voor mij willen halen als ik op bezoek kom, maar dat ze niet helemaal weten dat dit ook simpel kan. Ik heb er laatst ook een blog over geschreven.

    Geliked door 1 persoon

      1. Ja,ideaal 🙂 Ik heb laatst croissantendeeg gevonden. Van de Aldi is het vegan, de ah heeft dat niet. Maar die heeft in hetzelfde schap kaneelbroodjes liggen en die zijn wel vegan. Ik wilde appeltaartjes maken en heb dus die kaneel variant gebruikt. Super lekker en een toevallige ontdekking omdat ik dus op zoek was naar gewoon croissantendeeg.

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie